View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0000079AlmaLinux-8anacondapublic2021-05-25 23:03
Reporterj.a.duke Assigned Toalukoshko  
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
Status feedbackResolutionopen 
Platformx86_64OSESXiOS Version7.0u1
Summary0000079: Full DVD installer fails with checksum error for Python 3.6
DescriptionWhen running the 8.4 beta 1 full DVD ISO installer the creating a new VM in ESXi 7.0u1, I receive this message:

anaconda 33.16.4.11 exception report
Traceback (most recent call first):
File "/usr/lib/python3.6/site-packages/dnf/base.py", line 2529, in _select_remote_pkgs
_("Some packages from local repository have incorrect checksum"))
File /usr/lib/python3.6/site-packages/dnf/base.py", line 1212, in download_packages
remote_pkgs, local_pkgs = self._select_remote_pkgs(pkglist)
File "/usr/lib64/python3.6/site-packages/pyanaconda/payload/dnf/payload.py", line 1383, in install
self._base.download_packages(pkgs_to_download, progress)

Steps To Reproduce1. Download full DVD ISO of 8.4beta1 from any site (I used mirror.vtti.vt.edu and mirror.siena.edu)
2. Upload ISO to ESXi 7 datastore.
3. Create new VM (8 GB RAM, 250 GB drive) and select uploaded ISO for optical disc.
4. Accept most defaults in installer, connecting to Internet, creating root password and an administrator account.
5. Installer fails with checksum error in python installation.
Additional InformationI assumed, that even though my initial ISO download checksum matched, that there might be a problem, so I downloaded from a different mirror site. Results for second download were identical.

Both the Minimal and Boot ISOs work correctly and don't generate this error (there may be other errors but I've not encountered them).

I was unable to capture log files, but have screenshots of the error information (at least all the ones I could navigate to). These are attached.
TagsNo tags attached.
abrt_hash
URL

Activities

j.a.duke

2021-05-20 14:44

reporter   ~0000200

For some reason the screen shots referenced in the initial report didn't survive the submission. Please find them attached here.

j.a.duke

2021-05-20 17:43

reporter   ~0000201

Screenshot the First (initial error presented during installation)

j.a.duke

2021-05-20 17:44

reporter   ~0000202

Screenshot the Second (backtrace data)

j.a.duke

2021-05-20 17:45

reporter   ~0000203

Screenshot the Third (environment data)

alukoshko

2021-05-25 23:02

developer   ~0000211

Hello and thanks for report.
Please make sure that ISO file is correctly uploaded to datastore.
We've never experienced problems like that with any release including 8.4 beta. It was tested a lot in different scenarios including installation on VMware.

Is it possible to find in logs what exact package caused installation fail?

Issue History

Date Modified Username Field Change
2021-05-19 16:45 j.a.duke New Issue
2021-05-20 14:44 j.a.duke Note Added: 0000200
2021-05-20 17:43 j.a.duke Note Added: 0000201
2021-05-20 17:43 j.a.duke File Added: Screen Shot 2021-05-18 at 4.31.34 PM.png
2021-05-20 17:44 j.a.duke Note Added: 0000202
2021-05-20 17:44 j.a.duke File Added: Screen Shot 2021-05-18 at 4.37.21 PM.png
2021-05-20 17:45 j.a.duke Note Added: 0000203
2021-05-20 17:45 j.a.duke File Added: Screen Shot 2021-05-18 at 4.37.40 PM.png
2021-05-25 22:58 alukoshko Assigned To => alukoshko
2021-05-25 22:58 alukoshko Status new => assigned
2021-05-25 23:02 alukoshko Note Added: 0000211
2021-05-25 23:03 alukoshko Status assigned => feedback